Calais Street  is a mid terrace two storey house, set in a row of six similar properties. Substantial structural works and alterations were carried out to revive this 19th century building.  
       
     
 At ground floor the rear area hosts the kitchen, dining and living space in an open plan arrangement. At the front the traditional reception room has been retained.
       
     
 Large sliding doors at the rear of the house maximise physical and visual links to the garden. The roof of the side return is glazed in order to bring additional natural light into the living area.
       
     
 A plywood staircase with vertical slats leads to the first floor.
       
     
 The existing loft space above the front of the house has been converted into a bedroom with a separate shower room.
       
     
 A large roof window sits above the first floor landing and permits daylight to penetrate into the centre of the plan, filtering down the stair to the kitchen and also through a glazed floor into the dining area.
       
     
DM_23 Calais Street-68.jpg
       
     
 At first floor an ensuite shower room is incorporated within the front bedroom.
       
     
DM_23 Calais Street-54.jpg
       
     
 At the rear another bedroom with a large single bathroom overlooks the garden.  
       
     
DM_23 Calais Street-63.jpg
       
     
 The kitchen is designed with plywood cabinets and integrated appliances.
       
     
 At the centre of the kitchen a long concrete dining table cantilevers from a central steel beam.
       
     
 Photos by Taran Wilkhu
       
     
  Calais Street  is a mid terrace two storey house, set in a row of six similar properties. Substantial structural works and alterations were carried out to revive this 19th century building.  
       
     

Calais Street is a mid terrace two storey house, set in a row of six similar properties. Substantial structural works and alterations were carried out to revive this 19th century building.  

 At ground floor the rear area hosts the kitchen, dining and living space in an open plan arrangement. At the front the traditional reception room has been retained.
       
     

At ground floor the rear area hosts the kitchen, dining and living space in an open plan arrangement. At the front the traditional reception room has been retained.

 Large sliding doors at the rear of the house maximise physical and visual links to the garden. The roof of the side return is glazed in order to bring additional natural light into the living area.
       
     

Large sliding doors at the rear of the house maximise physical and visual links to the garden. The roof of the side return is glazed in order to bring additional natural light into the living area.

 A plywood staircase with vertical slats leads to the first floor.
       
     

A plywood staircase with vertical slats leads to the first floor.

 The existing loft space above the front of the house has been converted into a bedroom with a separate shower room.
       
     

The existing loft space above the front of the house has been converted into a bedroom with a separate shower room.

 A large roof window sits above the first floor landing and permits daylight to penetrate into the centre of the plan, filtering down the stair to the kitchen and also through a glazed floor into the dining area.
       
     

A large roof window sits above the first floor landing and permits daylight to penetrate into the centre of the plan, filtering down the stair to the kitchen and also through a glazed floor into the dining area.

DM_23 Calais Street-68.jpg
       
     
 At first floor an ensuite shower room is incorporated within the front bedroom.
       
     

At first floor an ensuite shower room is incorporated within the front bedroom.

DM_23 Calais Street-54.jpg
       
     
 At the rear another bedroom with a large single bathroom overlooks the garden.  
       
     

At the rear another bedroom with a large single bathroom overlooks the garden.  

DM_23 Calais Street-63.jpg
       
     
 The kitchen is designed with plywood cabinets and integrated appliances.
       
     

The kitchen is designed with plywood cabinets and integrated appliances.

 At the centre of the kitchen a long concrete dining table cantilevers from a central steel beam.
       
     

At the centre of the kitchen a long concrete dining table cantilevers from a central steel beam.

 Photos by Taran Wilkhu
       
     

Photos by Taran Wilkhu