Elsworthy Road  is a large semi detached house on three storeys that boasts ample bedroom accommodation on the upper floors but the ground floor arrangement did not provide free flowing living space appropriate for family living in a house of this size.
       
     
 Without enlarging the plan the ground floor was reconfigured, enhancing circulation routes and combining two rear rooms into a 50 square metre living area.
       
     
 Internally a muted palette is employed to render the high ceiling spaces more intimate in character. 
       
     
 The ground floor reconnected to the rear garden via three french doors inserted in the external wall, opening onto a raised perimeter terrace with wide steps.  Photos by David Modell
       
     
  Elsworthy Road  is a large semi detached house on three storeys that boasts ample bedroom accommodation on the upper floors but the ground floor arrangement did not provide free flowing living space appropriate for family living in a house of this size.
       
     

Elsworthy Road is a large semi detached house on three storeys that boasts ample bedroom accommodation on the upper floors but the ground floor arrangement did not provide free flowing living space appropriate for family living in a house of this size.

 Without enlarging the plan the ground floor was reconfigured, enhancing circulation routes and combining two rear rooms into a 50 square metre living area.
       
     

Without enlarging the plan the ground floor was reconfigured, enhancing circulation routes and combining two rear rooms into a 50 square metre living area.

 Internally a muted palette is employed to render the high ceiling spaces more intimate in character. 
       
     

Internally a muted palette is employed to render the high ceiling spaces more intimate in character. 

 The ground floor reconnected to the rear garden via three french doors inserted in the external wall, opening onto a raised perimeter terrace with wide steps.  Photos by David Modell
       
     

The ground floor reconnected to the rear garden via three french doors inserted in the external wall, opening onto a raised perimeter terrace with wide steps.

Photos by David Modell