Tennis Clubhouse, Dulwich  is a new build for the Camber Lawn Tennis Club, designed to connect to its parkland setting.
       
     
 Conceptually the external wall cladding is treated as a hard shell, behind which a softer building is partially revealed through openings and indentations in the square plan form.
       
     
     
       
     
 Internally, a wide corridor creates a circulation axis through into a lounge.
       
     
 A large section of the south elevation glazing slides open to provide access to the grassed area which is used during warmer months for outside events and during tournaments.
       
     
DM_Camber Lawn Tennis-90.jpg
       
     
DM_Camber Lawn Tennis-32.jpg
       
     
DM_Camber Lawn Tennis-112.jpg
       
     
DM_Camber Lawn Tennis-111.jpg
       
     
DM_Camber Lawn Tennis-39.jpg
       
     
 External walls are clad in compressed natural basalt boards acting as rain screen.  
       
     
 Window and door openings and the deep recessed entrance are the breaks in this dark shell and are lined in pale metallic cladding boards.
       
     
       
     
  Tennis Clubhouse, Dulwich  is a new build for the Camber Lawn Tennis Club, designed to connect to its parkland setting.
       
     

Tennis Clubhouse, Dulwich is a new build for the Camber Lawn Tennis Club, designed to connect to its parkland setting.

 Conceptually the external wall cladding is treated as a hard shell, behind which a softer building is partially revealed through openings and indentations in the square plan form.
       
     

Conceptually the external wall cladding is treated as a hard shell, behind which a softer building is partially revealed through openings and indentations in the square plan form.

     
       
     

 

 

 Internally, a wide corridor creates a circulation axis through into a lounge.
       
     

Internally, a wide corridor creates a circulation axis through into a lounge.

 A large section of the south elevation glazing slides open to provide access to the grassed area which is used during warmer months for outside events and during tournaments.
       
     

A large section of the south elevation glazing slides open to provide access to the grassed area which is used during warmer months for outside events and during tournaments.

DM_Camber Lawn Tennis-90.jpg
       
     
DM_Camber Lawn Tennis-32.jpg
       
     
DM_Camber Lawn Tennis-112.jpg
       
     
DM_Camber Lawn Tennis-111.jpg
       
     
DM_Camber Lawn Tennis-39.jpg
       
     
 External walls are clad in compressed natural basalt boards acting as rain screen.  
       
     

External walls are clad in compressed natural basalt boards acting as rain screen.  

 Window and door openings and the deep recessed entrance are the breaks in this dark shell and are lined in pale metallic cladding boards.
       
     

Window and door openings and the deep recessed entrance are the breaks in this dark shell and are lined in pale metallic cladding boards.

       
     

Roller and wall shutters secure the building when not occupied.

Photos by Taran Wilkhu